
روژان: معروفی چندین دهه از عمر خود را در تفحص و تحقیق در زمینه های معماری، میراث فرهنگی و فرهنگ و ادب کردستان و جمع آوری آثار این حوزه ها صرف کرد.
روژان: “سیروس معروفی” محقق و کارشناس میراث فرهنگی کردستان که چند سالی بود از بیماری قلبی رنج می برد دیشب براثر ایست مغزی در سن ۷۰ سالگی در بیمارستان توحید سنندج دعوت حق را لبیک گفت و به دیار باقی شتافت.
زندهیاد معروفی در معرفی و ثبت آثار فرهنگی و باستانی کردستان منشا خدمات زیادی بود. وی علاوه بر اینکه محققی توانا و پژوهشگری دلسوز در عرصه میراث فرهنگی و تاریخ باستان کردستان بود، در زمینه هنر خوشنویسی و نویسندگی نیز مهارت داشت و عمر خود را صرف فعالیت در امور فرهنگی کرد و آثار ماندگاری از خود برجای گذاشت.
سیروس معروفی متولد ۱۳۲۵ سنندج است. وی پس از تحصیلات ابتدایی و متوسطه برای ادامه تحصیل به تهران رفت و بعد از فارغ التحصیل شدن چندین سال در هنرستانهای تجسمی و موسیقی پسرانه و دخترانه تدریس کرد، در این مدت در انجمن خوشنویسان نزد استاد کیخسرو خروش به تعلیم و یادگیری خط نستعلیق پرداخت و پس از چند سال اقامت در تهران، به سنندج بازگشت و در خانه فرهنگ این شهر با همراهی خوشنویسان سنندج انجمن خوشنویسان کردستان را تاسیس کرد و پس از آن با یاری استادان موسیقی انجمن موسیقی شمشال را راه اندازی کرد.
معروفی چندین دهه از عمر خود را در تفحص و تحقیق در زمینه های معماری، میراث فرهنگی و فرهنگ و ادب کردستان و جمع آوری آثار این حوزه ها صرف کرد.
وی در سالهای ۶۲ و ۶۳ به عنوان مسئول خانه فرهنگ سنندج انتخاب و با همکاری زنده یاد علی اکبر بهزادیان به توسعه هنر نازک کاری و صنایع دستی همت گماشت.
در سال ۱۳۶۵ با جداشدن سازمان میراث فرهنگی از خانه فرهنگ، وی فعالیت خود را به عنوان کارشناس این اداره شروع کرد و در آذر ماه ۱۳۷۳ به عنوان مدیر میراث فرهنگی استان کردستان منصوب شد و با پژوهشها و تحقیقهای میدانی آثار ارزشمندی را برای استان به ثمر رساند که نمونه آن تندیس نقش برجسته میدان کوزهبشان در پارک جنگلی آبیدر سنندج با الهام از نقوش مکشوفه از تپه باستانی زیویه است؛ آثاری مربوط به ۲ هزار و ۷۰۰ سال پیش مشتمل بر قطعاتی از عاج که به کوشش وی در کاوشهای سال ۱۳۷۶ در قلعه باستانی زیویه به دست آمد.
انجمن تجلیل از مفاخر و هنرمندان کردستان در بهمن ماه سال ۹۱ با حضور در منزل استاد سیروس معروفی از سالها تلاش و خدمات وی تجلیل کرد.
پیکر این مرحوم قبل ظهر امروز پنچ شنبه ۲۲ مهر ماه جاری با حضور جمع زیادی از مردم فرهنگ دوست کردستان، تشییع و در آرامستان بهشت محمدی سنندج به خاک سپرده شد.
مجلس ختم آن مرحوم امروز بعداظهر و فردا جمعه ۲۳ و پس فردا شنبه ۲۴ مهر ماه جاری از ساعت ۱۰ الی ۱۲ و از ساعت ۱۴ الی ۱۶ در مسجد ملاویسی سنندج برگزار میشود.
هفته نامه روژان درگذشت این محقق کردستانی را به خانواده نامبرده و مردم کردستان تسلیت میگوید.
نظرات